umwelt

Titel og år
μmwelt, 2022

Materiale
Blandede træsorter, fundet plastic, bronze, silikone og blank akryl. Epoxylim, mineralolie, akvarier i sikkerhedsglas, LED-spots, beton.

Kunstner
Silas Inoue (f. 1981)

Placering
Det midlertidige byrum ved Nørreport.

Beskrivelse

Silas Inoue arbejder alsidigt med tegning, maleri, skulpturer og installationskunst. Silas Inoue beskæftiger sig med det kontrastfyldte både tematisk og i sit materialevalg. Ved at koble klassiske og mindre konventionelle materialer behandler han spørgsmål, der kredser om emner som globalisering, turisme, økologi, økonomi og forbrug.

I det midlertidige byrum har Silas Inoue installeret en serie af tre skulpturer med titlen μmwelt, der hver består af en betonsokkel og et akvarium. Hvert akvarium rummer en unik skulptur lavet af blandede materialer, herunder forskellige træsorter, bronzeafstøbninger, silikone, plastik samt blank akryl, der som en prisme reflekterer lyset i alle regnbuens farver. Skulpturerne er nedsænket i mineralolie, og i deres helhed minder de om siv i et vådområde og kan lede tankerne hen på områdets historie som made, det vil sige et lavtliggende græsareal, der ofte blev oversvømmet.

På afstand vil skulpturserien ligne abstrakte værker med enkle minimalistiske former. På tættere hold fremtoner i akvarierne en minutiøs undervandsverden, der åbner op for forestillinger om et ubestemt sted mellem fortid og fremtid.

Om udsmykningen

Nørreportkvarteret som kunstdestination – værker af unge danske samtidskunstnere er udviklet af Aabenraa Kommune i samarbejde med Creator Projects, bydelsambassadørerne og Aabenraa Kommunes Billedkunstråd. Udsmykningen er støttet af: Statens Kunstfond, Den Jyske Kunstfond, BHJ Fonden og Aabenraa Kommunes Billedkunstråd.

Den samlede liste af kunstnere, der har bidraget til projektet, inkluderer: Rune Bosse, Silas Inoue, Oskar Koliander, Mathias & Mathias, Helene Nymann, Torben Ribe, Studio ThinkingHand og Vinyl -terror & -horror. Værkerne er ejet af Aabenraa Kommune.