Gå til hovedindhold

OUI

Titel og år
OUI, 2022

Materiale
Ring i bemalet rustfrit stålrør, hestesko med makrelmotiv i stål og lanse i epoxylakeret, stålforstærket massivt egetræ.

Kunstner
Mathias & Mathias (f. 1986 og f. 1991)

Placering
Ringriderslippen ved Nørreport 26.

Beskrivelse

Kunstnerduoen Mathias & Mathias skaber legende værker, der gerne indeholder et stærkt element af iscenesættelse og en rumlig fortælling. De balancerer ofte mellem at være et faktuelt og et fiktivt univers. Mathias & Mathias har i længere tid beskæftiget sig med folkekultur og ornamentik i deres fælles praksis, og til Nørreportkvarteret får de på bedste vis samlet deres arbejdsmetoder med respekt for og inspiration fra Aabenraas historie.

Værket tager afsæt i Sønderjyllands folkelige tradition med ringridning. Ved at forstørre tre elementer fra ringridning og gøre dem til arkitektoniske fragmenter i passagen dannes der et forløb, som minder om ringridningsaktiviteten i sig selv. Således vil fodgængerne bevæge sig under ringen, igennem hesteskoen og forbi lansen – eller modsat. Værket har sit navn, OUI, fra de tre skulpturelle former. Hesteskoen er udformet som en makrel med reference til Aabenraas byvåben.

Produktion: Hangar 5

Om udsmykningen

Nørreportkvarteret som kunstdestination – værker af unge danske samtidskunstnere er udviklet af Aabenraa Kommune i samarbejde med Creator Projects, bydelsambassadørerne og Aabenraa Kommunes Billedkunstråd. Udsmykningen er støttet af: Statens Kunstfond, Den Jyske Kunstfond, BHJ Fonden og Aabenraa Kommunes Billedkunstråd.

Den samlede liste af kunstnere, der har bidraget til projektet, inkluderer: Rune Bosse, Silas Inoue, Oskar Koliander, Mathias & Mathias, Helene Nymann, Torben Ribe, Studio ThinkingHand og Vinyl -terror & -horror. Værkerne er ejet af Aabenraa Kommune.