Gå til hovedindhold

Muren

Titel og år
Muren, 2009

Materiale
Granit og bronze

Kunstner, år
Keld Moseholm (1936-2023)

Placering
Store Torv, Aabenraa

Beskrivelse

Løbere, som deltager i Aabenraa Bjergmarathon, har fået en skulptur at spejle sig i. Ved start- og målstedet for det årlige løb står Keld Moseholms skulptur Muren. Skulpturen illustrerer ganske humoristisk fænomenet ”at ramme muren”, som mange løbere kender til.

To af Keld Moseholms karakteristiske små tyksak-mænd i bronze kæmper med at bryde igennem en fem tons tung granitsten. Den ene lille mand ses bagfra i nedbøjet positur, hvor han er på vej ind i stenen, og den anden løber oprejst ud på forsiden med armene i en jublende gestus. Hos Moseholm er der ikke tale om veltrænede kroppe, der lever op til tidens sportsmandsidealer.

De små velnærede mandstumlinger har optrådt i Moseholms værker siden 1980’erne og er altid i færd med at knokle med at skubbe sten ud over kanter, hive hinanden op ad lodrette flader eller som her trodse alle naturlove og løbe igennem muren.

Foreningen bag Aabenraa Bjergmarathon skænkede skulpturen til Aabenraa Kommune som en folkegave i anledning af løbets 10-års jubilæum i 2009.