Gå til hovedindhold

Imagine­ Possible­ Trees

Titel og år
Imagine Possible Trees, 2022

Materiale
Metaltræer i cortenstål. Refleksionshave med relieffer i cortenstål, egetræsbænk, robiniepergola med vildvin, blåregn og klatrehortensia. Bunddække af efeu.

Kunstner
Rune Bosse (f. 1987)

Placering
Teaterpassagen ved Ramsherred 9b.

Beskrivelse

Rune Bosse arbejder med naturen og dens flora og fauna som materiale. Med stor omhyggelighed indsamler han planter ude i naturen og benytter dem som udgangspunkt for sine værker, der tematisk kredser om forholdet mellem menneske og natur.

Med værket Imagine Possible Trees sætter Rune Bosse tid ind i en poetisk ramme i form af en refleksionshave og en imaginær skov. En portal af to metaltræer understreger ‘kigget’ gennem den historiske passage og forlænger den fra Ramsherred ned mod Skrænten. Her åbnes der op til en lille have, hvor der er mulighed for at sætte sig mellem indkøb eller på gåturen. Under pergolaens plantetag af vildvin, blåregn og hortensia indbyder en håndlavet egetræsbænk til eftertænksomhed. Fra bænken kan man på den omgivende mur betragte relieffer af Bosses studier af træer og forestille sig de store skove, der afgrænser Aabenraa mod nord, syd og vest. Træer bringer ro, binder og omdanner forurening til ilt, og deres langsommelighed står i kontrast til den hastighed, hvormed vores hverdag accelerer. Årstidernes skiften tydeliggøres i slyngplanternes farver, der markerer tidens gang.

Smed: Hesselaa Smedje
Anlægsgartner: Claus Lyng

Om udsmykningen

Nørreportkvarteret som kunstdestination – værker af unge danske samtidskunstnere er udviklet af Aabenraa Kommune i samarbejde med Creator Projects, bydelsambassadørerne og Aabenraa Kommunes Billedkunstråd. Udsmykningen er støttet af: Statens Kunstfond, Den Jyske Kunstfond, BHJ Fonden og Aabenraa Kommunes Billedkunstråd.

Den samlede liste af kunstnere, der har bidraget til projektet, inkluderer: Rune Bosse, Silas Inoue, Oskar Koliander, Mathias & Mathias, Helene Nymann, Torben Ribe, Studio ThinkingHand og Vinyl -terror & -horror. Værkerne er ejet af Aabenraa Kommune.