Gargoyle

Titel og år
Gargoyle, 2023

Materiale
Nedløbsrør i Rheinzink, galvaniseret stål, LED-projektor.

Kunstner
Vinyl -terror & -horror (f. 1977 og f. 1978)

Placering
Bulhusslippen ved Ramsherred 16A

Beskrivelse

Vinyl -terror & -horror er et samarbejde mellem Camilla Sørensen og Greta Christensen. Duoen arbejder med lyd, skulptur, installation og performance. Dekonstruktion af materialer og vanetænkning, et remix af objekter; hi-fi-udstyr, brugte møbler og mekanik, underfundig humor og en usædvanlig iderigdom er kendetegnende for deres kunstneriske praksis. Her er det ofte velkendte hverdagsgenstandes form og funktion, der bliver ændret og bearbejdet ind i nye sammenhænge.

Med Gargoyle har Vinyl -terror & -horror modificeret og forlænget passagens allerede eksisterende nedløbsrør. Ved at arbejde skulpturelt med de to rør – og samtidig bibeholde deres funktion – skabes en installation, der har flere forskellige visuelle udtryk. I dagtimerne vil værket fremstå som en tredimensionel komposition og bearbejdning af materialer, som er velkendte i bybilledet. Når mørket falder på, og værket bliver oplyst, kaster den absurde og ulogiske rørføring en præcis todimensionel skygge, som nogle vil kunne genkende fra stumfilmsklassikeren Nosferatu.

Fordi skikkelsen er foldet i nedløbsrør, punkteres det uhyggelige – men minder alligevel om, hvordan vores fantasi begynder at se og høre ting, der ikke findes, når vi bevæger os gennem skumle passager alene i mørket.

Smed: Felix Rombach
3D rendering: Lucian A. Meister, Tanja Stanic
Blikkenslager: Genner Blik ApS

Om udsmykningen

Nørreportkvarteret som kunstdestination – værker af unge danske samtidskunstnere er udviklet af Aabenraa Kommune i samarbejde med Creator Projects, bydelsambassadørerne og Aabenraa Kommunes Billedkunstråd. Udsmykningen er støttet af: Statens Kunstfond, Den Jyske Kunstfond, BHJ Fonden og Aabenraa Kommunes Billedkunstråd.

Den samlede liste af kunstnere, der har bidraget til projektet, inkluderer: Rune Bosse, Silas Inoue, Oskar Koliander, Mathias & Mathias, Helene Nymann, Torben Ribe, Studio ThinkingHand og Vinyl -terror & -horror. Værkerne er ejet af Aabenraa Kommune.