Frihed

Titel og år
Frihed, 2021

Materiale
Natursten

Kunstner og år
Carina Zunino (f. 1974) & Lena Ignestam (f. 1965) / Zunino Ignestam Studio

Placering
CampusParken, Aabenraa

Beskrivelse

Værket Frihed er skabt af kunstnerne Carina Zunino og Lena Ignestam. Det er væsentligt for kunstnerne, at deres skulpturer fungerer som en naturlig del af det sted, de er placeret i. Derfor har de som led i udviklingen af Frihed involveret bl.a. de studerendes CampusRåd i en række workshops om livet på Campus. Resultatet af disse workshops er en fortælling om Aabenraa som studieby, og den handler om at være fri og i bevægelse.  

De studerendes fortælling og ikke mindst også kunstneren og bysbarnet Franciska Clausens geometriske motiver har inspireret kunstnerne i arbejdet med Frihed. Skulpturen er udformet af fem slags stærke og smukke natursten og glider derfor både dekorativt og organisk ind i det grønne område mellem uddannelsesinstitutionerne på campus.

Naturstenene er udskåret som 6 meter lange linjer, der ligger tæt op ad hinanden. Linjerne er individuelle sten, der tilsammen udgør en skulpturel enhed. Op ad hver linje bryder en cirkel frem. Som solen, der stiger langsomt op over horisonten og spreder sit lys på en ny dag. Altid i bevægelse. Altid på vej.

Værket er finansieret af uddannelsesinstitutionerne i Aabenraa, Sydbank Fonden, Fabrikant Mads Clausens Fond, Statens Kunstfond og Aabenraa Kommune