Dansen om guldkalven

Titel og år
Dansen om guldkalven

Materiale
Granit og (jern)

Kunstner og år
Monica Poulsen (f.1944)

Placering
Engvej, Rødekro

Beskrivelse

Under navnet Studio ThinkingHand arbejder Rhoda Ting og Mikkel Dahlin Bojesen primært med skulpturer og installationskunst, hvor for eksempel svampe, bakteriekulturer eller andre mikroorganismer ofte er med til at skabe værket over tid.

Archetype består af fem cirkelformede lyskasser, hvori svampe og mikrober har fået lov til at vokse og skabe organiske billeder i et rhizomatisk mønster, der er forudbestemt. Inspirationen til mønstrene er hentet i svampes underjordiske netværk af hyfer som arketypen for andre rhizomatiske mønstre, som man blandt andet kender fra hjernens nerveceller (astrocytter), kosmisk væv i universet samt internettets kringlede netværk.
Lyskasserne på muren er forbundet i et netværk af poleret stål, der lyser op og understreger de elektriske impulser, som svampe kommunikerer med – formen på skulpturen er i sig selv rhizomatisk ligesom svampenes netværk under jorden.

Smed og produktion: Louis-Jensen Metalværksted
LED: Studio Temporal
CNC-fræsning: Beta Factory

Om udsmykningen

Nørreportkvarteret som kunstdestination – værker af unge danske samtidskunstnere er udviklet af Aabenraa Kommune i samarbejde med Creator Projects, bydelsambassadørerne og Aabenraa Kommunes Billedkunstråd. Udsmykningen er støttet af: Statens Kunstfond, Den Jyske Kunstfond, BHJ Fonden og Aabenraa Kommunes Billedkunstråd.

Den samlede liste af kunstnere, der har bidraget til projektet, inkluderer: Rune Bosse, Silas Inoue, Oskar Koliander, Mathias & Mathias, Helene Nymann, Torben Ribe og Studio ThinkingHand. Værkerne er ejet af Aabenraa Kommune.