Par

  Titel og år
  Par, 1975

  Materialer
  Sortmalet stål

  Kunstner
  Hans Lembrecht-Madsen, f. 1943

  Placering
  Ved indgangen til Farverhus, 6200 Aabenraa

  Beskrivelse
  ”Par” er et af de tidlige eksempler på den lokale billedhugger Hans Lembrecht Madsens værker i det offentlige rum. To lange, sorte, organiske former svajer elegant på stålrør, som er fæstnet i en solid marksten. Den ene form er lidt højere end den anden, men deres åbninger mødes lige ud for hinanden, som det ind imellem sker for par.
  ”Par” åbner for flere tolkninger, når man erfarer at skulpturen blev til med afsæt i et konkret naturfænomen, nemlig frø fra bønner:
  ”Hvis du åbner en bønne, sidder frøene trygt og godt overfor hinanden og udvikler sig side om side. Det var egentlig udgangspunktet for arbejdet med skulpturen,” fortæller Hans Lembrecht Madsen.
  Den autodidakte billedhugger har siden sat sit præg på offentlige steder i Sønderjylland. Mest kendte er rundkørselsværkerne ved afkørslen til Aabenraa og Rødekro: ”Der løftes i flok” og ”Sammen bryder vi igennem”. Man kan se andre skulpturer fra hans hånd foran Kunstcentret BaneGården i Aabenraa, På Torvegade i Padborg og senest foran Brundlundskolen i Aabenraa.

  Sidst opdateret 24.08.2016

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?