Muren

  Titel og år 
  Muren, 2009

  Materiale
  Granit og bronze

  Kunstner
  Keld Moseholm, f. 1936

  Placering
  Store Torv, Aabenraa

  Beskrivelse
  Løbere, som deltager i Aabenraa Bjergmarathon, har fået en skulptur at spejle sig i. Ved start- og målstedet for det årlige løb står Keld Moseholms skulptur ”Muren”. Skulpturen illustrerer med satirisk humor fænomenet ”at ramme muren”, som mange løbere kender til. To af Keld Moseholms karakteristiske små tyksak-mænd i bronze kæmper med at bryde igennem en 5 ton granitsten. Den ene lille mand ses bagfra i nedbøjet positur, han er på vej ind i stenen, og den anden løber oprejst ud på forsiden, med sine arme løftet op i en jublende gestus.
  Hos Moseholm er der ikke tale om veltrænede kroppe, der lever op til tidens sportsmandsidealer. De små velnærede mandstumlinger har optrådt i hans værker siden 1980´erne, altid i surreelle scenarier, hvor de knokler med at skubbe sten ud over kanter, hive hinanden op ad lodrette flader eller som her trodse alle naturlove og løbe igennem muren.

  Foreningen bag Aabenraa Bjergmarathon skænkede skulpturen til Aabenraa Kommune som en folkegave i anledning af løbets 10 års jubilæum i 2009.

  Sidst opdateret 24.08.2016

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?