Muren

Titel og år 
Muren, 2009

Materiale
Granit og bronze

Kunstner
Keld Moseholm, f. 1936

Placering
Store Torv, Aabenraa

Beskrivelse
Løbere, som deltager i Aabenraa Bjergmarathon, har fået en skulptur at spejle sig i. Ved start- og målstedet for det årlige løb står Keld Moseholms skulptur ”Muren”. Skulpturen illustrerer med satirisk humor fænomenet ”at ramme muren”, som mange løbere kender til. To af Keld Moseholms karakteristiske små tyksak-mænd i bronze kæmper med at bryde igennem en 5 ton granitsten. Den ene lille mand ses bagfra i nedbøjet positur, han er på vej ind i stenen, og den anden løber oprejst ud på forsiden, med sine arme løftet op i en jublende gestus.
Hos Moseholm er der ikke tale om veltrænede kroppe, der lever op til tidens sportsmandsidealer. De små velnærede mandstumlinger har optrådt i hans værker siden 1980´erne, altid i surreelle scenarier, hvor de knokler med at skubbe sten ud over kanter, hive hinanden op ad lodrette flader eller som her trodse alle naturlove og løbe igennem muren.

Foreningen bag Aabenraa Bjergmarathon skænkede skulpturen til Aabenraa Kommune som en folkegave i anledning af løbets 10 års jubilæum i 2009.