Hus i landskab

Titel og år
Hus i landskab, 2010

Materialer
Rødt og sort granit

Kunstner
Hans Lembrecht Madsen, f. 1943

Placering
Brundlundskolen, Ladegårdsvej, 6200 Aabenraa

Beskrivelse
Et halvt meter højt plateau i jern står mellem legepladsen og administrationsbygningen på Kongehøjskolen i Aabenraa. Skulpturen var en gave til den tidligere Brundlundskole, der nu er blevet lagt sammen med Rugkobbelskolen under navnet Kongehøjskolen.

Plateauet bærer et bjerglandskab i sort granit, og ved kanten vakler et ufærdigt miniature-hus i rød granit. Huset har porte på højde med et fingerbøl. Et målestoksforhold, der inviterer beskueren på en rejse ind i værket som lillebitte. Set fra lilleput-perspektivet virker landskabet rundt om huset overvældende. Bjerget bliver svimlende stort, og med et skarpslebent mønster af glatte trekanter synes dets sider ufremkommelige.

Ifølge kunstneren selv er miniature-huset tænkt som symbol på skolen, hvor mennesker vokser og formes: “Huset er lavest og fremstår ufærdigt i den ene ende, mens den anden er højre og mere færdigformet. Det skal forstås som et symbol på eleverne på skolen. Eleverne begynder i den lave ende og kommer ud som udviklede og formede i den anden ende”, forklarede Hans Lembrecht Madsen ved indvielsen af værket.

Hus i landskab er en gave til Brundlundskolen i anledning af skolens 40-års jubilæum i 2010.